• twitter
  • linkedin
  • facebook

Laatste nieuws

2 januari 2019
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: HelmivN

Behalve multikunstenaar is de 91-jarige Willy de Bruijn uit Grevenbicht al zijn hele leven nauw verbonden met de Maas. De Tekstproducent had vlak voor Kerstmis 2018 een zeer geanimeerd gesprek met deze bijzondere Grevenbichtenaar en publiceerde dit op de lokale website van en over Grevenbicht, www.beeg.nl

26 december 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: HelmivN

Dankzij de smartphone zijn we verbonden met de hele wereld, maar volledig gedistantieerd van degen die twee meter verder zit. Hoe erg is dat?

20 februari 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: HelmivN

Het plaatsen van foto's die niet van jezelf zijn of waarvoor je niet hebt betaald, kan je duur komen te staan.

Pagina 1 van 6  > >>


Webmedia

Met de ontwikkeling, lancering en het beheer van diverse lokale websites beschikte De Tekstproducent tot april 2018 over een eigen mediabureau, dat een online nieuwsplatform bood aan de inwoners van Born, Buchten, Eijsden-Margraten, Grevenbicht, Obbicht, Stein en Susteren.

De websites bevatten relevante informatie voor de (oud-)inwoners van de desbetreffende woonplaatsen: verenigingsnieuws, berichten uit de regionale media, een evenementen­kalender, (kortings)acties van (lokale) ondernemers, familieberichten (geboortes, overlijdens, huwelijken, jubilea), toeristische informatie, links naar websites van verenigingen en ondernemers.

Grevenbicht was de eerste plaats die de beschikking kreeg over een website van en over het dorp. De website www.beeg.nl werd gelanceerd in mei 2005 en registreerde in 2018 dagelijks gemiddeld zo'n 2.000 bezoeken.

Omdat het beheer van al die websites niet meer te combineren was met de andere werkaamheden, is een aantal sites uit de lucht gehaald. De meest succesvolle websites, beeg.nl en eijsden.nu, bleven behouden.