• twitter
  • linkedin
  • facebook

Laatste nieuws

2 januari 2019
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: HelmivN

Behalve multikunstenaar is de 91-jarige Willy de Bruijn uit Grevenbicht al zijn hele leven nauw verbonden met de Maas. De Tekstproducent had vlak voor Kerstmis 2018 een zeer geanimeerd gesprek met deze bijzondere Grevenbichtenaar en publiceerde dit op de lokale website van en over Grevenbicht, www.beeg.nl

26 december 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: HelmivN

Dankzij de smartphone zijn we verbonden met de hele wereld, maar volledig gedistantieerd van degen die twee meter verder zit. Hoe erg is dat?

20 februari 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: HelmivN

Het plaatsen van foto's die niet van jezelf zijn of waarvoor je niet hebt betaald, kan je duur komen te staan.

Pagina 1 van 6  > >>


Blogberichten

20 november 2011

Fitland Sittard brengt Fitness, Onderwijs en Sport bij elkaar


Voor de november-uitgave van het blad 'Sporten Sittard-Geleen' schreef de tekstproducent in opdracht van MH Roadstyling een artikel over de ambitieuze plannen van Fitland die op de zogeheten Sportzone een hypermoderne en multifunctionele sport- en onderwijsboulevard gaat realiseren. 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: HelmivN

In mei van dit jaar zijn de bouwbedrijven Meulen en Jongen gestart met bouwen op de zogeheten Sportzone in Sittard. Voor wie (nog) niet weet welk gebied hiermee bedoeld is: dat is de al jaren troosteloos aandoende directe omgeving van het Fortunastadion. Over een jaar zal het hier echter heel anders uitzien: dan ligt er een hypermoderne en multifunctionele sport- en onderwijsboulevard die zijn gelijke in de verre omgeving niet zal kennen. Opdrachtgever van dit prestigieuze project is Fitland, dat momenteel nog gehuisvest aan de Sportcentrumlaan.

Projectleider Herman Falkenberg gunt de lezer van ‘Sporten Sittard-Geleen’ graag een kijkje achter de schermen van het nieuwbouwproject aan de Milaanstraat. “In samenwerking met de onderwijsinstellingen Leeuwenborgh, DaCapo College en Arcus hebben wij als Fitland-groep een nieuw concept op het gebied van onderwijs ontwikkeld.  Dit concept bestaat uit één doorlopende leerlijn op één locatie. Deze doorlopende leerlijn loopt vervolgens weer naadloos over in een werkomgeving. Op de Sportzone gaan wij opleidingen verzorgen in de sectoren: Sport & bewegen (Cios), zorg en welzijn, horeca, toerisme, orde en veiligheid, management en evenementenorganisatie.”
 
Symbiose tussen sport, onderwijs en economie
Hij legt uit dat dit gerealiseerd wordt in een uniek project naast het Fortuna Stadion, waarbij een symbiose ontstaat tussen sport, onderwijs en economie. “Fitland zorgt hier, naast onderwijs- en sportfaciliteiten, ook voor een vier-sterren-hotel en parkeervoorzieningen.” Het hotel heeft een bijzonder en zeer eigentijds ontwerp. Het drie verdiepingen tellend complex met een opvallend en zeer eigentijds ontwerp verrijst aan de voorkant van het stadion. Fitland gaat het hotel zelf exploiteren.” 

Onderwijsvleugel
In de onderwijsvleugel zullen horeca-, sport-, uiterlijke verzorging- en veiligheidsopleidingen komen voor ongeveer 1000 mbo- en 400 vmbo-leerlingen van Leeuwenborgh Opleidingen en DaCapo College. Het zal de leerlingen aan niets ontbreken. In het horecagedeelte verrijzen 16 kookeilanden in de keuken die zich op de begane grond van het gebouw bevindt. Voor de leerlingen uiterlijke verzorging staan 60 (!) behandelstoelen ter beschikking. 

3.100 m² vloeroppervlakte t.b.v. wellness
Het sportgedeelte behelst bowling- en squashbanen, een professionele klimwand, een topsporthal met 2500 zitplaatsen, aerobic- en dansstudio’s, dojo’s voor vecht- en verdedigingssporten, een fitness- en krachtruimte en een wellnessverdieping van maar liefst 3.100 m² vloeroppervlakte inclusief zwembad en dakterras. Daarnaast worden de bestaande buitenvoorzieningen (hockeyvelden, atletiekbaan en indoorhal) uitgebreid met een kunstgrasvoetbalveld en een grasvoetbalveld. 

Verkeersluw
De sport- en onderwijsboulevard wordt verkeersluw. Daartoe wordt de ingang van de parkeergarage onder het stadion verlegd naar de oostzijde, de Europaboulevard verbreed (tweerichtingsverkeer) en de verkeersregelinstallaties afgestemd op het verkeersaanbod. 

Groot maatschappelijk belang
De gemeente Sittard-Geleen is blij met de komst van Fitland naar de Sportzone. De gemeente dicht de onderwijs- en sportfaciliteiten een groot maatschappelijk belang toe. Onderwijs en sport staan hoog in het vaandel. Daarnaast biedt Fitland straks werk aan zo’n 150 tot 250 medewerkers, ook niet onbelangrijk in een periode als nu waarin de ene economische crisis de andere opvolgt. Ook in dat opzicht is de investering van Fitland opmerkelijk.

Exacte cijfers over de investering wil Herman Falkenberg niet noemen. “Maar je kunt je voorstellen dat er met de realisatie van de Sportzone een behoorlijk bedrag mee gemoeid is.” Die investering wil Fitland hoe dan ook terugverdienen. Vandaar dat het de bedoeling is om de sport- als onderwijsfaciliteiten maximaal te benutten. Herman Falkenberg: “Er zullen niet altijd leerlingen aanwezig zijn, waardoor bepaalde ruimtes en faciliteiten niet benut worden. Dat is zonde, en bovendien kapitaalvernietiging. Daarom is het zaak om ons ‘aanbod’ aan ruimtes en faciliteiten ook naar buiten toe te promoten. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat een amateurvoetbalvereniging in de winter wel eens in de zaal wil trainen. Bij ons zijn ze van harte welkom. En zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden te noemen”

Strakke planning
Herman Falkenberg is blij dat de bouw in volle gang is. “Er is een strakke planning opgesteld. We hebben nog maar een jaar de tijd. Dan moet de eerste fase zijn afgerond. Maar de Fitland-groep heeft al vaker met dit bijltje gehakt. Ga er dus maar vanuit dat we die planning gaan halen. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit. In de komende edities van deze krant zullen we de lezers aan de hand van de laatste berichtgeving en foto’s op de hoogte houden van de stand van zaken van het bouwproces. Als het goed is, zal er steeds genoeg te vertellen zijn.” 

Over Fitland
Fitland is opgericht in 1984 te Mill. In 1991 is Fitland Mill verhuisd naar het huidige pand aan de Hoogveldseweg (de voormalige Mavo). In 1995 is de eerste uitbreiding van Fitland een feit door een locatie in Gemert te openen. Fitland Mill breidt in 1999 uit met Party & Events en een uitbreiding van het sportgedeelte.

In 2004/2005 zijn er meerdere nieuwe sport vestigingen geopend; Fitland Gennep, Fitland Den Bosch, Fitland Uden, Fitland Oss en Fitland Kerkrade. In 2005 vond ook de opening plaats van Restaurant Des Werelds, kliniek ViaSana en Diagnostisch centrum DiaSana. Ook was dit het jaar waarin Fitland is gestart met Business & Health (bedrijfssport).

In 2006 openden de deuren van de evenementenlocatie De Vrije Teugel te Uden. In het jaar daarna neemt Fitland een aantal sportvestigingen over van het onderwijscomplex Cios Sittard. Met de overname van twee sportscholen, Fitland Boxmeer in 2008 en Fitland Veghel in 2009, breidt Fitland sport zich nog verder uit.

In het kalenderjaar 2010 is de Fitland groep wederom flink gegroeid. Dan worden de sportvestigingen Kerkrade D’r Pool en Fitland Goes Zeelandhallen geopend. Verder wordt het concept ‘Fast Fit’ overgenomen en geïntroduceerd op de verschillende Fitland vestigingen. En alsof er maar geen einde lijkt te komen aan de groei, wordt in 2010 eveneens Bowlland te Goes geopend. Fitland Mill, daar waar het allemaal begon, is in de periode 2009/2010 ingrijpend gegroeid door de komst van een vliegtuig voor overnachtingen en sauna- en beautyresort de Wellnessboot.